Yhtä ilmaista taksikyytiä myöhemmin

syyskuuta 19, 2017

Oli sunnuntai-ilta.

Turun linja-autoaseman kupeessa sijaitseva, avajaisviikkoaan viettänyt ravintola Tomate, oli juuri sulkenut ovensa asiakkailta. Takana oli viikko pitkiä ja hikisiä työpäiviä, uuden opettelua ja ihan liian monta tuntia asiakaspalvelua. Olin aivan puhki, mutta vastusteluistani huolimatta työkaverit saivat minut houkuteltua lähtemään mukaansa baariin. Olimmehan me sentään nuoria ja kauniita sinkkuihmisiä, ei meidän kuuluisi homehtua kotona. Lisäksi sunnuntai oli se päivä, jolloin kaikki kylän kyypparit kokoontuivat viettämään ansaittua vapaailtaa Turun kuumimpaan menomestaan, Gigglin Marliniin. Eihän sitä voisi missata.

Hyvästä yrityksestä huolimatta en kuitenkaan ollut juhlatuulella. Pää kaipasi tuuletusta, mutta keho huusi unta. Kaljakaan ei maistunut. Jo ensimmäinen juoma humahti huiviin ja teki oloni entistä unisemmaksi. Odotin vain pääseväni kotiin nukkumaan.

"Haluisitko lähteä jatkoille? Tuolla olis yks jätkä, joka sanoi olevansa susta tosi kiinnostunut! Sen mielestä sä oot ravintolan kaunein mimmi!",  entinen työkaverini hehkutti osoittaen kahta baarin nurkassa istuvaa poikaa. Toinen niistä nyökkäsi hieman nolostuneena hymyillen, mutta käänsi miltei samantien katseensa toisaalle.

"No vittu en todellakaan lähde. Mä inhoan jatkoja, haluun vaan lähteä kotiin nukkumaan. Oon tehnyt jotain sata tuntia duunia tällä viikolla, haisenkin paskalta. Eikä toi nyt oo ees mikään kovin erikoisen näköinen tyyppi." 

"Okei. No jos muutat mielesi niin tuu sanoo, toi on oikeesti tosi hyvä tyyppi. Lähetään ihan kohta, jatkot on Itäisellä Pitkäkadulla."

Kesti hetken, ennen kuin väsyneet aivoni kykenivät sisäistämään kuulemansa sanat.

Aijjjjettä!! Mähän asun Itäisellä Pitkäkadulla!! Tää tarkoittaa vaan yhtä asiaa:

Ilmaista taksikyytiä himaan!

"Öööh, no ehkä mä voin silti lähteä teidän mukaan. Voitaisko vaikka lähtee nyt, siis vaikka heti?"


Taksi jätti meidät oman kotioveni eteen. Tuo kuitenkin tosi komeelta näyttävä tyyppi asui samassa kerrostalossa, talon toisessa siivessä, kerrosta ylempänä. Meidän asuntomme olivat identtiset, ainoastaan parvekkeen ovi oli eri puolella olohuoneen ikkunaa. Mun kodin parvekkeelta näki suoraan hänen parvekkeelleen, tosin hänen sukunimensä koristi mun ovea jo muutamaa kuukautta myöhemmin. 

Tuosta ilmaisesta taksikyydistä tulee kuluneeksi lokakuun lopulla 13 vuotta.

Huomenna me juhlitaan yhdeksättä hääpäiväämme. 

Tämä matka kuljetaan yhdessä ihan loppuun asti.

Kuva: Jere Satamo, 2009




You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe