Meidän perheen joulu

joulukuuta 23, 2017

Joulu. Kauan odotettu ilon, levon ja rauhan juhla. 

Kaikki vuoden työt on kunnialla saatu päätökseen. Koti tuoksuu puhtaalta ja on viimeistä kaapin nurkkaa myöten siivottu, järjestelty ja juhlavasti koristeltu. Upea kuusi kynttilöineen ja hiljaa taustalla soivat, iloiset joululaulut luovat rauhallisen tunnelman. Ajoissa hankitut, tarkkaan harkitut joululahjat odottavat avaajiaan kauniisti käärittynä kuusen alla.  

Miten helppoa ja stressitöntä on ollutkaan valmistautua juhlaan tyytyväisten ja onnellisten lasten leikkiessä yhdessä sulassa sovussa. Äidin kanssa yhdessä laitetut perinteiset, herkulliset jouluruoat ovat valmiina jääkaapissa. Ovatpa lapset myös kantaneet kortensa kekoon leipomalla pipareita ja oma-aloitteisesti tarjonneet apuaan kaikissa muissakin kodin pienissä askareissa. Oikein avuliaita, iloisia pikku tonttuja! 

Taivaalta hiljalleen leijaileva pakkaslumi viimeistelee täydellisen joulun tunnelman verhoilemalla luonnon kauniiseen, valkoiseen vaippaan. Naapuruston hiljaiset kadut kylpevät jouluvalojen loisteessa. Ihmiset hymyilevät. Kenelläkään ei enää ole kiire mihinkään. Ei stressiä, ei riitelyä. 

Mikään ei voisi olla paremmin.
Paitsi jos edeltävä teksti kuvastaisi meidän perheen juhlatunnelmaa.

Että terkkuja vaan täältä sateisesta ja pimeästä Varsinais-Suomesta, keskeltä kiireistä jouluhärdelliä, missä kaikki on vielä vähän kesken ja jännityksestä levottomat, aattoa ja pukin vierailua malttamattomasti odottavat lapset raastavat hermoja. Tai no, on meillä suurin osa ruoista valmiina ja lahjatkin on melkein kaikki paketoitu, mutta kaappeja ei kyllä ole siivottu. Pyykit roikkuvat narulla enkä ole juurikaan luonut ajatusta sille, mitä pitää pakata mukaan Ylläksen reissulle

Onneksi se joulu tulee joka tapauksessa ja ajattelin nauttia siitä täysin rinnoin, rakkaiden ihmisten ympäröimänä. 

Joten nyt kohta jossain kohtaa kun kerkiän, istahdan sohvalle höyryävä glögilasi kädessä, nauttimaan hieman kireähköstä mutta täysin meidän perheen näköisestä joulun tunnelmasta. 

Rauhallista ja rakkauden täyteistä joulunaikaa teille ihan jokaiselle!

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe