Ärsyttävä pikku jännitys

huhtikuuta 26, 2017

On hyviä aamuja ja huonoja aamuja, ja sitten on niitä aamuja. Niitä, jolloin jo ensimmäinen kuulohavainto - meillä normaalisti pikkumuijan ilahduttavan herttainen pölinä - ennen kuin edes silmät ovat rähmäkertymän alta auenneet, saa tunteet ikävästi kuohumaan. Vastaat lasten iloisiin hyvän huomenen toivotuksiin "pienesti ärähtämällä", hammasrivit tiukasti toisissaan kiinni narskuen. Järjettömällä tarmolla iskenyt flunssa jyskyttää poskipäissä ja ohimoilla. Suussa maistuu vähintäänkin paska. Paleltaa. Ärsyttäävituttaaharmittaa, kahvikaan ei maistu kahvilta ja se mies joka pitkän parisuhteen jälkeen omistaa hämmästyttävän hyvän tilannetajun, yrittää liukkaasti paeta sotatantereeksi muuttuvalta alueelta lapset kainalossaan. 

Aina yhtä suloisen herttainen pikkumuija. Huomaa taustalla kausikoristeet.

Onhan näitä tämänkaltaisia aamuja näiden seinien sisällä nähty, vaikka kovin leppoisahan olen noinniinkö perusolemukseltani. Ja mukava. Paitsi tänään, koska ärsytti. Eniten ehkä harmitti se, ettei mulla käytännössä ollut mitään syytä olla ärtynyt tai muutenkaan pahantuulinen. Ja sepä vasta vittumaista onkin - olla naama nyrpeänä ilman, että ymmärtäisi itse sen tarkemmin, mistä se johtuu. 

Jäätyäni yksin oli oloni silti kovin levoton. Aikani haahuiltuani ympäri tyhjää huushollia vihdoin tajusin, mistä aamun kärvistelyt johtuivat.

Huomenna on SE päivä, jolloin ensi syksynä alkavien erityisopetuksen erillisopintojen opiskelijavalinnat julkaistaan! Ja minä siis voisin mahdollisesti olla yksi niistä harvoista ja valituista, ihan vaan tarkennukseksi tämä hitaammansorttisille.

Mutkun mä vihaan odottamista! Vihaanvihaanvihaan! Se ei sovi mun täydelliseksi hioutuneelle kaikkimullehetinyt -mentaliteetilleni, ei sitten vähääkään. Pakko kuitenkin hiukan ylistää itseäni, sillä olenhan hienosti pärjännyt tämän odotuksen kanssa jo kaksi (2) kokonaista viikkoa ja kuusi (6) päivää vielä siihen päälle! Voin siis taputtaa itseäni olalle upeasta suorituksesta, ja aloittaa jännittämisen nyt, noin 24 helvetillisten pitkää tuntia ennen h-hetkeä.

Tässä odotellessani on hyvä pohtia ja testailla vaikka erinäisiä selviytymiskeinoja, joilla saada aika kulumaan edes hitusen nopeammin ja ilman sen suurempia perheensisäisiä konfliktitilanteita. 


TAPA 1.
Pue vaatteet yllesi ja lähde ulos. Metsään. Napit korvilla tai ilman, vaikka sama. Liikuntahan ihan tutkitusti lievittää stressiä. 

TULOS:
Pukeuduttuasi mielestäsi sään mukaiseen ulkoiluvarustukseen toteat vaatetuksen olevan edelleen ihan liian kevyt, koska Suomen kevät ja pakkanen. Metsän epätasainen maasto muistuttaa ikävästi joka askeleella ylävartalon ongelmista.  Huomaat myös pian, ettei mukaan ottamasi, naftaliinista esiin kaivettu järkkäri toimi, joten et saakaan otetuksi niitä upeita maisemakuvia mitkä jo sielujen silmin näit koristamassa blogipostaustasi. On siis tyydyttävä kännykkään, josta tietysti loppuu akku, koska pakkanen. Ulkoilma saa myös tukkoisen nenän valumaan vuolaasti, eikä taskuista tietenkään löydy minkäänmoista paperia. 

Palaat takaisin kotiin pettyneenä, kylmettyneenä, räkä poskilla valuen ja paljon vittuuntuneempana kuin lähtiessäsi. Great success!

Ihan on ipponelaisella otettu.



TAPA 2.
Epäonnistuneen metsäreissun murtamana aloita kirjoittamaan blogipostausta aiheesta selviytymiskeinot jännitystilanteessa.

TULOS:
Havahdut ajatuksistasi, sillä olet istunut hiljaa paikallasi jo hyvin pitkän aikaa miettien sitä ensimmäistä vähänkään järkevää tapaa tulla toimeen ärsyttävän pikku jännityksen kanssa ilman, että olet saanut aikaiseksi yhtään mitään. 



TAPA 3.
Odota iltaan asti, kunnes se mies joka pakoilee sinua töissä palaa kotiinsa, ja pura hienostuneesti tunteesi jatka nalkuttamista sille samaiselle raukkaparalle, joka monen ystävän ja sukulaisen kuullen tuli joskus julistaneeksi rakastavansa sinua niin hyvinä kuin pahoinakin päivinä. 

Muutama vuosi sitten.. Kuva: Jere Satamo
(Paras mahdollinen) TULOS:
Toivo sormet ristissä, että olet tehnyt häneen jo niin lähtemättömän vaikutuksen, että hän myös pitäytyy lupauksessaan. Tai vastaavasti olet onnistunut tekemään lähtemisen niin vaikeaksi (koti, asuntolaina, avioliitto,lapset, pelit,vehkeet), ettei koko illan kestävä, joka asiasta hirnuminen muuta Facebookissa näkyvää parisuhdestatustasi. Sodassa ja rakkaudessa ja jännittävien tilanteiden hermostuttamana kaikki on sallittua, vai miten se nyt meni..


Kultaaa, tule jo kotiiiiiin! 









You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe