Rapatessa roiskuu ja muita kuluneita sanontoja

joulukuuta 20, 2017

Jollain ihmeen tavalla onnistun usein aina sotkemaan itseni kiusallisiin, tai ainakin kohtalaisen noloihin tilanteisiin. En nyt tarkoita niitä ihan jokapäiväisiä tilanteita, joissa lapset aiheuttavat hämmennystä kysymällä esimerkiksi kaupassa kovaan ääneen ajasta, jolloin he vielä asustelivat isin pippelissä. Tarkoitan tapauksia, joissa itse omilla teoillani nolaan itseni. 

Otetaanpa esimerkiksi vaikka eilisillan tapahtumat, kun ystäväni lapsineen tuli meille kylään.

Minulla on jo vuosia ollut tapana kiusoitella vittuilla ystäväni Petran 11-vuotiaalle tyttärelle. Ärsyttää tahallaan kaikilla pikku jutuilla, vitsailla niin että toinen melkein - mutta ei ihan - hermostuu. Kaikella rakkaudella, kuinkas muuten. 

Eilen, jutellessamme niitä näitä glögikupposten äärellä, tupsahti mieleeni sellainen ärsyttävä laulunluritus, joka oli osa Petran synttäreillä nähtyä "taikuriesitystä". En oikein tiedä, miten sitä parhaiten kuvailisin, kun en tässä nyt sitä voi laulaakaan teille. Mutta siis sellainen hyvin epämiellyttävä korvamato se kuitenkin on. Siitä voisi tulla mieleen joku vanha Kummeli-sketsi, seksipuhelin Marjatta vaikka. Tit-tit-tiididit-tiiiii-di. Semmonen. Ja se sama lyhyt pätkä toistuu uudestaan ja uudestaan. Vielä kun laulaa vähän nuotin vierestä niin ollaan ihan asian ytimessä.

Se toimi täydellisesti! Tyttö parka lupasi taivaat ja maat jos vain lopettaisin laulamisen.

Ollakseni inan inhottavampi, päätin lähettää hänelle vielä whatsappiin hieman laulantaani. Tallensin lähtöhässäkässä Petran luettelemat numerot, etsin vastaavan yhteystiedon whatsapista ja rallattelin menemään piiiiitkät pätkät, ääniviestinä tietysti. 

Kului tovi. Aloin ihmetellä, miksei puhelintaan jatkuvasti näpräävä, erittäin sanavalmis esiteini vastaa viestiini. Ei irvokkaita hymiörykelmiä, ei haistatteluita, ei minkäänlaista palautetta. 

Kunnes sitten aloin tarkemmin tutkailemaan tytön profiilikuvaa...


Tunnistatko kenties kuvan suloisen pienen leipurin? 

En minäkään. Pahoitteluni siis asianomaisille. Ei ollut tarkoitus järkyttää!

Että ei kait siinä. Rapatessa roiskuu ja mitä näitä nyt oli.. 

Mitäköhän seuraavaksi?

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe