Eniten liikenteessä ärsyttää x 9

marraskuuta 07, 2017

Jatketaan nyt vielä hetki näiden liikennepostausten parissa, aiheeseen kun kerran nopeussakkovitutuksen avulla jo päästiin. 

Korostan heti ensi alkuun, etten pidä itseäni missään määrin täydellisenä kuskina. Varmasti osaan itsekin perseillä ratin takana, varsinkin vierailla paikkakunnilla (mm. Hesan raitsikkakaistat ovat tulleet valitettavan tutuiksi). Tuolla liikenteen seassa kun joudun kuitenkin jonkun verran ajelemaan ja rakkaita kultamurusiani kuskaamaan, on muutamia seikkoja, mitkä panee joka kerta sankan savupilven nousemaan korvista ulos.

Mistä aloittaisin...

1. Vasemman ajokaistan tukkijat

Varsinkin ruuhka-aikaan kyseiset kuskityypit sijoittuvat ehdottomasti lahtauslistani kärkeen. Jos et vielä tiennyt, motarilla ja ohikulkutiellä vasen kaista on tarkoitettu ohittamista varten. Siellä poiketaan, ohitetaan reippaasti ne jotka aiotaan ohittaa ja palataan takaisin oikeanpuoleiselle kaistalle. Ja pikku vinkki: Jos huomaat jonkun vilkuttelevan takanasi pitkiä valoja, joku mitä ilmeisemmin toivoo sinun poistuvan tieltään. Sama pätee silloin, jos sinut ohitetaan keskari ojossa oikealta kaistalta käsin. 

2. Ohituskaista

Kyseessä on nimensä mukaan o-hi-tus-kaista, ei kiihdytyskaista. Kummasti vaan se useita kilometrejä kateissa ollut kaasupoljin pakkaa löytymään joka jumalan kerta siinä ohituskaistan alkumetreillä. Painetaan saatana sataaneljääkymppiä, kunnes viime metreillä vedetään liinat kiinni ja palataan takaisin lähtönopeuteen. Siis siihen kuuteen viiva seittemäänkymppiin. Satasen alueella.

3. Myöhään/ ei ollenkaan vilkuttajat

Vilkku on yksi auton vakiovaruste. Normaalit ihmiset käyttävät sitä sen merkiksi, että aikovat kääntyä tai vaikka vaihtaa kaistaa. Sen voi myös tehdä ajoissa, mieluummin ennen jarruvalojen vilkkumista. Ei se sen suuremmin käytössä kulu.



Kuvat: Pexels

4. Ajovalot

Päälle, kiitos.

5. Vihreä valo

Ei, ei tarvitse enää ihmetellä. Sormi pois nenästä ja aja, saatana.

6. Perseessä roikkujat

Koskaan mitään juttua kuullut turvavälistä? Tai siitä, että saa vaikka ohittaa jos ajamani nopeus ei juuri sinua miellytä. Usein jopa hidastan antaakseni tilaa tuollaisille puskurissa kiinni roikkuville perseilijöille, mutta kun ei niitä usein kiinnostele edes lähteä ohittamaan. Kaupunkiajossa välimatkat ovat toki lyhyemmät, ei siinä mitään, mutta kun ajelee tuolla isoilla teillä ja varsinkin marraskuun säkkipimeällä, alkaa taustapeilistä heijastuvat kirkkaat ajovalot jossain määrin risomaan. Hämäräasennosta huolimatta. 

7. "Minua et kyllä ohita" -kaahaajat 

Miten joillain kuskeilla voikaan ohittaminen mennä niin kovin sinne tunteisiin? Jos jumalauta ajat kuuttakymppiä satasen alueella ja päätän lähteä ohittamaan, onko se nyt niin väärin? Että sitten siinä kohdassa kun laitan vilkun päälle ohituksen merkiksi, se oikea poljin löytyy hyvinkin nopeasti. Lattiasta. Tai sitten ohitustilanteessa huidotaan kaikkia kansainvälisiä käsimerkkejä ja vilkutellaan valoja töötin säestyksellä vielä muutamaa kilometriä myöhemmin.

8. Liikenneympyrä

En edes lähde tähän. Se. ei. vaan. voi. olla. niin. vaikeaa. 

9. Parkkeeraaminen

Invapaikat on invalideille, lapsiperheen paikat lapsiperheille, yksi parkkiruutu yhdelle autolle. Vieraspaikat vieraille ja autopaikan lunastaneet siitä maksavalle. Lisäksi, jos huomaat vahingossa ajaneesi hieman ruudun viereen, poikittain kahden ruudun väliin tai jos viereinen auto on reilun metrin päässä, tilanteen voi vielä korjata! Reippaasti vaan auto uudelleen käyntiin, pikku peruuttelut ja venkslailut siihen niin, katsos. Ei pitäisi olla turhan vaikeaa käsittää tätäkään. Paitsi että on.


Semmonen. Varmaan jotain unohtui mainita, kuten oikein ryhmittyminen, tilan antaminen kaistaa vaihtavalle, motarille eksyneet mautot, turhan rohkeat ohittelijat saatika sitten ne omat rakkaat, takapenkillä toistensa kurkuissa roikkuvat lapset..

Toisten törttöilystä mielensä pahoittaminen ei kuitenkaan ole fiksua sekään. Jos oikein menee tunteisiin, voi aina pysähtyä vaikka lähimmälle ABC -liikenneasemalle hetkeksi rauhoittumaan. Niitä ainakin teiden varsilta löytyy. 

Liikennesäännöt, raivostuttavat hyvät kanssa-autoilijat. Ei niiden hallitsemisesta ainakaan haittaa ole.







You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe