Aikuisten vapaapäivä

toukokuuta 20, 2017

Kun kerrankin saamme molemmat lapset pois kotoa ja vielä samaan aikaan, on siitä syytä ottaa ilo irti. Jotta tämä harvinainen, kovin kallisarvoinen lapseton aika ei valuisi ihan hukkaan, laadin jälleen kerran - ainakin omasta mielestäni - hyvin toimivat ohjeet aikuisten vapaapäivän varalle.

1. Jos kerran on mahdollisuus aamulla nukkua pitkään, suosittelen tarkistamaan ihan itse, ettei missään mobiililaitteessa ole aamuherätys jäänyt päälle. Tuntuu kovin turhauttavalta herätä kännykän pärinään klo 7.10, vaikka juuri ennen nukahtamista varmistitkin siltä mieheltä, joka siinä vieressä kuorsaa, että kaikki hälytykset on otettu pois päältä. 

2. Lähde pois kotoa. Mitä pikemmin, sen parempi. Lasten loistaessa poissaolollaan KAIKKI kodin pölyiset ja  paskaiset pinnat, tekemättömät hommat, pyykkikasat, pihatöistä puhumattakaan, alkavat hyppiä silmille aiheuttaen sietämätöntä turhautumista ja pakottavaa tarvetta alkaa siivota. Turhautuminen taas aiheuttaa helposti suunnatonta halua nalkuttaa asiasta sille miehelle, jonka syytä tämä to do -listan laajuus on. Tietysti.

3. Suunnittele pukeutumisesi ennen vaatekaapille menoa, varsinkin jos karderooppisi on pullollaan "kylläsevieläjoskusmahtuu" -tavoitevaatteita. Miespuolisille henkilöille suosittelen lämpimästi tässä kohtaa kodista ulostautumista. 

4. Uudet kesäkengät saattavat hiertää. Nilkkaan liimattavat laastarit toimivat parhaiten ennen, kuin rakon ollessa jo olemassa. 

5. Eipä siinä sitten sen ihmeempiä. Nautit vaan olostasi.  









Ja kyllä me kuulkaas nautittiinkin. 

Ei haitannut, vaikka piti kulkea hitaasti toisen toipuessa keuhkokuumeesta ja toisen kenkien hierrettyä ihon rikki nilkasta. Saatiin mennä kerrankin ihan omaa tahtia, sanomaan lauseet loppuun asti kenenkään keskeyttämättä, pysähtyä ihmettelemään isomman kirkon hälinää ja ohikulkevia ihmisiä (olemmehan sentään Maskusta), poikkemaan lounaalla Kauppahallissa ja nauttia auringon paisteesta. Kerrassaan ihana päivä, eikä seurassakaan ollut mitään valittamista.

Hyvältä tuntui myös onnistuneen parisuhdepäivän jälkeen saada kaksi suloista, vanhempiaan ikävöinyttä lasta syliinsä. Peitellä väsyneet matkustajat omiin sänkyihinsä ja suukottaa hyvät yöt.

Että voisinpa melkein sanoa, että olen tällä hetkellä kovin onnellinen!






You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe