Prinsessamekkoja ja rusinakakkuja

toukokuuta 07, 2017

Rakas tyttäreni, ihanin pikkumuija ikinä, sai kunnian osallistua tänään päiväkotikaverinsa 4-vuotissynttäreille. 

Kaverisynttärit ovat tuon meidän 3,5 -vuotiaan prinsessan elämässä ihan uusi, hurjan jännittävä juttu. Niitä odotetaan ja niihin myös valmistaudutaan suurella hartaudella. Lahja täytyy tietysti hankkia, barbeja ja poneja ja sensemmoisia. Kortti valmistetaan itse, piirretään, leikataan ja liimataan. Pohditaan, mikä röyhelöpaljettimekko puetaan päälle, laitetaanko hiuksiin Anna-kampaus vai Elsa-letti. Kynsilakkaakin täytyy olla, mielellään pinkkiä ja sellaista missä on kimalletta. Vielä glitter-kengät jalkaan ja sitten muina mutruhuulina pyörähdellään keimaillen peilin edessä. Ihana, vielä kun joku kertoisi mistä lienee tuollaiset prinsessageenit saanut. 



Meillä myös pohditaan paljon etukäteen sitä, keitä tuttuja lapsia synttäreille on kutsuttu. Mitä siellä juhlissa tehdään ja minkälaista kakkua syödään. Tänään hänen korkeutensa saavuttua kruunu päässä kotiin juhlista, yritin kysellä yleensä kovin suulaalta lapseltani, millaiset kemut tällä kertaa olivat.


- Millainen kakku sankarilla oli?

- Rusina.

- Ahaa. Kuulostaa hauskalta. Siis se kakku näytti rusinalta?

- Sokeri.

- Öh, niin. Varmasti siinä oli sokeria. Kakuissa on sokeria. 

- Hammas.

- Nyt en kyllä ihan ymmärrä.. Siis mit..

- Anna mun katsoa Pikku Kakkosta. Haluan katsoa Pikku Kakkosta. Kiitos.

Siihen se jäi nököttämään isin viekkuun katselemaan piirrettyjä. Rauhassa katseli Agentti Neronarun seikkailuja, kädet täynnä leimoja, lahjapussista saadut Frozen-tarrat kasvoihin liimattuna. Tasainen hengitys vaihtui hiljalleen raskaammaksi ja raskaammaksi, muuttuen lopulta tuhisevaksi kuorsaukseksi.

Rakas päiväkirja. Kirjotettakoon tämä päivämäärä ylös päivänä, jolloin tyttäremme sammui elämänsä ensimmäisen kerran kotisohvalle. Samalla esitettäköön vanhempien harras toive, että myös tulevaisuudessa (teinivuosia vahvasti painottaen) syynä vastaavalle totaaliuupumiselle olisi 

sokerihumala.














You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe