Rullaati rullaa

toukokuuta 03, 2015

Ootko koskaan kokeillut rullaamista noin niinkun kehonhullollisessa merkityksessä? Jos et vielä ole niin älä helvetissä lähe edes koittamaan. Aivan sairasta touhua tollanen itsensä satuttaminen ja kiduttaminen!! Siinä pötkön päällä kun hetken pyöriskelee niin olisi täysin valmis kertomaan ne kaikista synkimmätkin salaisuudet mitä sisällään pitää. Niin jäätävää siitä syntyvä kipu on!! Melkein kuin olisi palannut ajassa taaksepäin synnytyssaliin! 
Noeikai, huijasin. Hyväähän se tekee. Mut sattuu niin pirusti. Asiaan.
Monet tietääkin (koska valitan aiheesta aina silloin tällöin feisbuukissa), että meidän pikkumuija on ollut koko pienen ikänsä tosi huono nukkumaan. Viime yö ei tehnyt poikkeusta. Heräsin itkuun kahden paikkeilla, ihan kokonaisen tunnin olin siinä kohtaa jo nukkunut. Välillä nämä yöheräämiset menee sillä, että laittaa tutin, taputtaa parit kerrat pyllylle ja tadaa, se nukkuu taas. Tää oli kuitenkin taas sellanen yö, kun neiti päätti herätä. Ei vaan suostu nukahtamaan, ihan sama mitä sirkustemppuja teet. Kipeeksikin se oli tullut. Siinä mä sitten istua kökötin pinnasängyn vieressä, kovalla lattialla, aamuun asti.  Oli mulla pari peittoa alla pehmikkeenä. Ei kovin vetreenä muijana noustu siis tänään ylös sängystä lattialta. Tana.
IMG_3489[1]
Mä, Anne ja meidän pötkylät.
Valkku-Anne, ihanan touhukas ihminen kun on, pelasti päivän järjestämällä meille valmennettavilleen ”demotunnin”, missä käytiin läpi erilaisia liikkuvuusharjoitteita ja opeteltiin käyttämään foam rolleria, putkirullaksi sitä kai suomeksi yleensä kutsutaan. Mitä hyötyä siitä sitten on? No, se on jossain määrin verrattavissa hierojalla käymiseen. Putkirullan avulla hierotaan/käsitellään/ möyhennetään/runnotaan lihaksia ja pehmytkudoksia. En mä nyt jaksa alkaa sen enempää selittelemään, kun googlaamallakin löytyy viisaampien kirjoituksia aiheesta. Ja mä oon valvonut koko viime yön joten väsyttääkin semisti. Tässä silti kymmenen terveydellistä hyötyä, jotka putkirullaus tarjoaa:
  • Kiihdyttää ravinteikkaan ja happirikkaan veren virtaamista kohdealueelle.
  • Lisää sidekudoskalvojen välistä liikkuvuutta, mikä poistaa ja ennaltaehkäisee kehon jäykkyyksiä.
  • Stimuloi lymfanesteiden kiertoa, mikä edistää kuona-aineiden poistumista kehosta ja vähentää turvotusta.
  • Vähentää maitohapon kerääntymistä lihaksiin ja palauttaa lihakset liikuntasuorituksen jälkeen.
  • Helpottaa lihaskipuja, rentouttaa kehoa ja korjaa lihaskireyksistä johtuvia virheasentoja.
  • Kiihdyttää kudosten aineenvaihduntaa, mikä ennaltaehkäisee ja vähentää selluliittia.
  • Parantaa oman kehon tuntemista ja sen toiminnan ymmärtämistä.
  • Auttaa löytämään ja avaamaan sellaisia kipukohtia, joita on itsenäisin keinon hankala käsitellä.
  • Parantaa kehon hallintaa vahvistamalla etenkin keskivartalon syviä lihaksia.
  • Parantaa lihas- ja sidekudosten laatua pehmittämällä solmukohtia ja arpikudosta.
  • Miehesi kertoo varmasti, jos on käynyt vieraissa.
Ton viimisen kohdan mä lisäsin ihan itse.
IMG_3497[1]
IMG_3488[1]
Shhhh, se nukkuu.. ;)
Siellä me sitten makoiltiin lattialla pötkön päällä kaikissa eri asennoissa ja kiroiltiin. Hyvin treenistä palautuneet ja auki olevat lihakset kestää kovempaakin käsittelyä, mutta pahimpiin jumeihin ja trigger-pisteisiin sattuu jo pienempikin painallus. Ja mulla noita jumeja riittää, varsinkin oikeassa reidessä. Polvivamman takia (tai silloin kun se kipuilee) kävelen väärin ja siksi mun oikean puolen lihakset on usein tosi jumissa. Kyllä siinä muutamat kyyneleet taisi poskelle vierähtää kun etureisiä käsiteltiin. 
Jos vaan olisi ahkera ja jaksaisi säännöllisesti kaivaa sen rollerin esiin, niin kyllähän se siitä hiljalleen helppaisi. Olen vaan niin auttamattoman laiska huoltamaan kehoani. Jos vaikka nyt lupaisin, että jatkossa ainakin kerran viikossa varaisin jonkun tunnin kehonhuoltoa varten, ja rullaisin koko kropan läpi. Lyhyempikin aika toki riittää, mut jos huolellisesti haluaa käydä läpi koko kehon, niin tuo tunti on siihen aika ideaalinen aika.
Jos joku innostui koittamaan niin noita rulliahan saa eri näkösiä, kokoisia ja värisiä, lyhyitä ja pidempiä, muhkuroilla/nystyröillä ja ilman, kovia ja vähän pehmeempiä. Ja mä puhun edelleen niistä foam rollereista, ei siis tarvii punastua äiti! Mun rulla on tuollainen ihan perus vehje, Eco– merkkinen. Hong Kongista vai Tokmannilta vai mistä lie mahdoinkaan ostaa sen aikoinaan. Eikä tainnut maksaa kuin kympin tuo mun pötkylä, joten iso sijoitus se ei ole. Ja omaan hyvinvointiinsa kun sijoittaa niin sehän on kuin laittaisi rahaa pankkiin.
Ensi yöksi otankin rullan mukaan jos Emma valvoo. On sitten tekemistä siinä lapsen unta odotellessa eikä paikatkaan mene jumiin. 
Fiksu muija, etten sanois!

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe