Pulled Turkey -burgeri mun tyyliin

toukokuuta 30, 2015

”Eikö sun tee mieli tavallista ruokaa kun sä syöt vaan… öö.. tota dieettisapuskaa?”
Monesti olen miettinyt kuullessani saman kysymyksen uudelleen ja uudelleen, että mitäköhän ihmiset sitten kuvittelevat mun syövän? Mitä on normaali ruoka jos ei se, mitä mun ruokavaliooni kuuluu? Tuossa jo aiemmassa postauksessa avasin hieman meidän jääkaapin ovia. Sieltä ei käytännössä puutu muuta kuin ruokakerma, voi ja muut turhat rasvat. Lihat ostetaan ilman marinadia, kasvisten määrä on runsas ja monipuolinen. Jogurtin sijasta syön rahkaa ja marjoja, raejuusto kuuluu lähes joka aterialle. 
Kyllä minä siis mielestäni ihan normaalia ruokaa syön. Ja syön paljon, paljon enemmän kuin silloin kun elopainoa oli sen plus 25 kilonkipaletta. Mutta kun syö puhtaasti, säännöllisesti ja pitää huolen siitä, että kroppa saa sen mitä se tarvitsee, ei pääse läskistymään. Eikä tarvii nähdä nälkää!
Vaikka en useinkaan jaksa panostaa mukana kulkeviin eväisiini sen suuremmin, ei dieettiruoan tarvitse olla aina ”tylsää”. Meillä kaupasta tarttuu yleensä mukaan paistijauhelihaa ja kanaa, mutta myös kalkkuna kuuluu sallittuihin ruoka-aineisiin sen vähärasvaisuuden ja korkean proteiinipitoisuuden takia. Sainkin testattavaksi Veljekset Mattilan ja Fitfarmin yhteistyössä kehittämää ”Jutta G” Pulled Turkeytä .
Nyhtökalkkunaa siis, jos joku ei ymmärrä vieraita kieliä.
pulled turkey

Ensimmäinen paketti meni ihan vaan riisin ja kasvisten sekaan, kiire kun oli aamulla ja piti loihtia eväät sekunnissa. Tuote sai siinä samassa multa noin tuhat plussapistettä, koska kyseessä on valmistuote. Senkun vaan avaa paketin ja hoplaa, valmista on.
Tänään loman alkamisen kunniaksi ajateltiin tehdä jotain vähän spessumpaa. Yksi suurimmista kompastuskivistä dieetin aikana on se, ettei leipä kuulu mun ”sallittuihin aineisiin”. Ei kuitenkaan ole ihan väärin korvata aterian hiilareita parilla Real-siivulla, ja myös Anne näytti tälle vaihtoehdolle vihreää valoa.
DSC_0024
Sitten se hankalin ja työläin vaihe, ruoan valmistus. 
Pilko kasvikset, sipuli, salaatti, mitä sitten haluatkaan laittaa oman kalkkunahampparisi väliin. 
Paahda leivät tai ole paahtamatta. 
Laita ”kostukkeeksi” vaikka maustettua oliiviöljyä tai jos et ole turhan tarkka, sipaus sinappiakin voisi sopia leivälle levitettäväksi. 
Lusikoi pakkauksesta nyhtökalkkunaa leivälle, laita toinen siivu päälle ja nauti.
DSC_0033
Niin kovin yksinkertaista, mutta omasta mielestäni aivan älyttömän hyvää! Eikä ollenkaan tylsää.
DSC_0047

DSC_0035

DSC_0067

Mun (ja osittain ton miehen joka täällä myös syö) plussat ja miinukset tuotteelle:
+ maku
+ ennakkoluuloistani huolimatta kalkkuna ei ollut kuivaa
+ valmistuote: helppous ja nopeus
+ säilyy pitkään jääkaapissa
- pieni pakkauskoko (200g), yhdestä ei riitä kahdelle.
Joko olet itse testannut?
ff-logo-300px
 veljekset-mattila

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe