Onnistuneen viikonlopun resepti

lokakuuta 08, 2017


  • Kotipihasta perjantaina poistuvan auton vilkkuvat perävalot. Takaikkunasta vilkuttaa iloisesti kaksi käsiparia, kokoa 8- ja kohta 4-vuotias lapsi. Määränpää Rauman mummula, palautus vasta sunnuntaina.
  • Ensimmäisen vapaaillan vietto keskustan putiikeissa kierrellen ja shoppaillen. Kaikessa rauhassa näyteikkunoiden kauniita somistuksia ihastellen ilman hihassa roikkuvia lapsia. Lisäbonarina 100€ arvoinen Stockan lahjakortti, mikä on tuhlattava ennen kahden vuoden käyttöajan umpeutumista. 
  • Herkullinen ravintolaillallinen. Aikaa keskustella, hoivata parisuhdetta ja nauttia ruoasta sen ollessa vielä lämmintä. Ei tarvetta tuijottaa kelloa jonkun muun suorittaessa lasten iltatoimet. (Unohdetaan tässä kohtaa mainita mitä luultavammin ruoasta johtunut koko illan kestänyt vessassa ravaaminen. Oli kaiken sen arvoista ja erikseen mainittava myös merkittävä vaakaystävällisyys.) 

  • Pitkät yöunet. Ei herätyksiä, ei pissavahinkoja (lapsen!), ei luiden ja lihasten väliin tunkeutuvia pikku varpaita. Aamulla herääminen siihen, ettei enää nukuta. Mahdollisuus jäädä hetkeksi sänkyyn köllimään ja nousta vasta kun siltä tuntuu.
  • Penkkiurheilua muiden äänekkäiden, kiroilevien ja tiukkaan tahtiin peliohjeita säbäkentän laidalta huutelevien lajitoverien kanssa. Oli ihanaa huomata, etten missään nimessä ole ainoa laatuani. Nousiaisten Ryhdin kannustusjoukoista löytyy useampikin tuomareille solvauksia sättivä, pelin kulkua tarkasti seuraava, asiantunteva naispuolinen tosifani. Seuraavaa peliä varten kuitenkin pieni huomio itselleni: Älä herranjumala enää pukeudu mekkoon, jonka helmat on helposti nostettavissa korviin jännän paikan tullen. Tai ainakin valitse alusvaatteesi huolella!



  • Juhlia! Aina tarvitaan juhlia! Tähän viikonloppuun osui suloisen kummityttömme kastejuhla sekä rupsahtaneen rakkaan ystävän nelikymppiset. Paljon ihania ystäviä ja uusia mahtavia tuttavuuksia. Vähän onnenkyyneleitä, skumppaa, iloista jutustelua ja paljon naurua. 
  • Valomerkin todistaminen ensimmäistä kertaa lähes kolmeen vuoteen. Ei haittaa, vaikka aamulla tunsi juhlineensa aamun pikkutunneille asti. Pään tuulettaminen ja pieni hurvittelu hyvässä seurassa tuli todella tarpeeseen.
  • Ajomatka Raumalle noutamaan lapset kotiin. Hetki aikaa istahtaa oman mummin sohvalla, tuon rakkaan vanhuksen tarinoita kuunnellen. Paluumatkalla auton takakontti takkapuita täyteen lastattuna. Takapenkillä kaksi kivasta mummulaviikonlopusta väsähtynyttä, onnellista lasta, joista pienempi laulaa onnellisena Apulannan Tonin tahtiin "Soita mulkku viidakkorumpua".


  • Paavon siivoama koti. Takkatuli. Iso kuppi teetä. Oman kullan kainalo.


Näillä eväillä kohti uutta viikkoa.


You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe