Todennäköisyyslaskentaa

lokakuuta 17, 2017

Otetaanpa tähän sateisen syysillan ratoksi yksi todennäköisyystehtävä.

Oletetaan, että tyyppi X:

 - on viidettä päivää sairaana, perus flunssaa vaihtelevine lämmönnousuineen ja -laskuineen. Vasen puoli kasvoista kutiaa taukoamatta, silmät syhyää, nenä vuotaa ja joku takoo vasenta aivolohkoa vähintään lekalla.

 - on jo jonkin aikaa kärsinyt tulehtuneesta kitalaesta, eikä näin ollen ole voinut syödä useampana päivänä oikeastaan yhtään mitään. Tai edes juoda. 

 - on viimeisen kahden päivän sisään keskustellut kolmen sairaanhoitajan, kahden labratädin ja kolmen lääkärin kanssa. Verinäytteitä on otettu kahdesti, nieluviljelyä ja sivelynäytteitä suusta kerran. 

 - sai apteekista kotiinvietäväksi mahdollisen diagnoosinsa, vyöruusun hoitoon tarkoitetun viikon lääkekuurin.

- on kaiken edellä mainitun ohella viettänyt useamman tunnin yliopistolla, ollut mukana järjestämässä 120 oppilaan liikuntapäivää, hoitanut kaksi omaa lasta. Lisäksi viime päiviin voidaan listata useita tenttiinlukuyrityksiä ja yhtä monta kirja naaman päällä -nukahtamista.




Kysymys kuuluu:

Kuinka todennäköistä on, että tyyppi X:ää saattaa ihan hieman vituttaa?

Niin, voisi varmaan kuvitella että todennäköisyys hipoisi sataa prosenttia. Mutta ei sentään ihan! Olen nähkääs vihdoin oppinut, että myös ikävillä asioilla on positiiviset puolensa:


Eipä tässä ainakaan pääse lihomaan. Saatana.




You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe